WAALWIJK - FC Twente heeft ternauwernood een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij hekkensluiter RKC Waalwijk. In de blessuretijd kwamen de gasten nog op gelijke hoogte. Voor RKC betekende de remise het eerste punt in negen wedstrijden.

Sem Steijn, de huidige topscorer van de eredivisie, bracht zijn aantal al na elf minuten met een kopbal op acht treffers na een voorzet van Van Rooij. FC Twente drukte echter niet door en RKC profiteerde. Op aangeven van Castillo tekende Margaret halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker.

Kort na de rust kwam hekkensluiter RKC zelfs op 2-1 na een foute pass van keeper Unnerstall en alert reageren van Van der Water. De Twentse stormloop die volgde leverde veel kansen op, waaronder een rake kopbal van invaller Eiting in blessuretijd: 2-2.