TILBURG - Een tiener die niet naar school gaat omdat er geen geld is voor de bus. Overlast van criminaliteit in de wijk, schulden bij de zorgverzekeraar, een huurachterstand of vechtscheiding. Bewoners in Tilburg-Noord en West krijgen ermee te maken. Afgelopen maandag vertelde Pleun Wijffels tijdens ‘De Ouderkamer’ meer over Wijkrechtspraak en het belang voor de wijk.

Deze bijeenkomst was bedoeld voor ouders uit Tilburg-Noord van leerlingen die op het voorgezet onderwijs zitten en werd in de bibliotheek van het Wagnerplein georganiseerd door Joyce Broos, pedagogisch school-buurtmedewerker. Ook waren Sandra Timmermans (projectleider Wijkrechtspraak gemeente Tilburg) en Lise Lorello-Willeboordse (nieuwe projectleider Wijkrechtspraak rechtbank Zeeland-West-Brabant) aanwezig om vragen van ouders te beantwoorden.

Wijkrechtspraak is een laagdrempelige vorm van Rechtspraak, waarbij de rechter eenvoudige, kleine rechtszaken in de wijk zelf behandelt. Kleine zaken die vaak een grote invloed hebben op het leven van mensen. Wijkrechtspraak biedt hulp bij schulden, conflicten in het gezin of tussen ex-partners, schoolverzuim of kleine strafbare feiten. Deze zaken worden normaal gesproken door verschillende rechters behandeld. De wijkrechter kijkt juist naar alle problemen tegelijkertijd, wat hier onderligt en probeert samen met de bewoner tot echte oplossingen te komen.


Meer weten over Wijkrechtspraak? Kijk op: Wijkrechtspraak Tilburg
Meer weten over De Ouderkamer? Kijk op: De Ouderkamer VO Tilburg