Het werken aan een fijne, groene plek doet de gemeente samen met kinderen en buurtgenoten. Een groene, fijne buurt is belangrijk voor de gezondheid. De gemeente werkt hiervoor samen met initiatiefnemers Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG. Jantje Beton heeft 67.500 euro beschikbaar gesteld voor de plannen. De gemeente legt daar hetzelfde bedrag bij. Daarnaast gaat de gemeente speelplekken vervangen, vergroening aanbrengen en het Fokkerpard verharden.
Gezonde leefomgeving
Wijkwethouder Yusuf Çelik: ”In Tilburg werken we samen met partners aan een gezonde leefomgeving voor alle inwoners. Daarbij betrekken we inwoners door ze gezonde keuzes te laten maken. Het Fokkerpark is één van de vele speelplekken die in 2025 vervangen wordt in Tilburg. Het Gezonde Buurt-project van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is een echt doe-project waarbij alle bewoners, van jong tot oud, vanaf het begin meedenken over wat er beter kan in hun buurt op het gebied van natuur, spelen, bewegen en ontmoeten.”
Buurt komt tot bloei
Het Gezonde Buurt-project richt zich vooral op wijken waar meer sociale samenhang nodig is en waar je mensen wilt uitdagen om te bewegen en wilt laten kennismaken met een gezonde leefstijl. Miranda Verburg (programmaleider Speelruimte bij Jantje Beton): ‘De sleutel tot het succes van Gezonde Buurten ligt in de actieve participatie van kinderen en bewoners gedurende het hele proces. Dit zorgt ervoor dat de Gezonde Buurt naadloos aansluit op de behoeften van de wijk. Bij elke oplevering zien we de buurt opbloeien, zowel letterlijk als figuurlijk, en dat is wat ons drijft.’
Ook sluit het project aan bij een van de ambities uit de Agenda Linten, namelijk het verhogen van de verblijfskwaliteit en ontmoeting op verschillende plekken langs de Linten, waaronder de Korvelseweg (kralenketting). Het Fokkerpark kan een van die kralen zijn in de ketting.
Meer informatie
Er zijn al meer dan 30 Gezonde Buurten in Nederland. Meer weten over Gezonde Buurten? Kijk op gezondebuurten.nl.